• image

  “Great companies are built on great leaders,
  outstanding companies are built on outstanding people”
  J. Spaas

  Our company

  Global Stem cell Technology (GST) NV is a veterinary biotech company which was founded in 2012 to develop and produce state-of-the art stem cell products for horses and dogs. The research and development department of the company performs scientifically superior studies in order to create robust, reproducible and reliable products. The production and quality department are responsible for the validation of the new products and techniques and for high-scale production of these advanced stem cell products under GMP circumstances. 

  Subsequently, the clinical trials unit investigates the safety and efficacy of these products from clinical phase I up to clinical phase III. GST thus translates regenerative medicine into evidence-based clinical applications. Thanks to the highly efficient interdepartmental collaboration, the company is known for robust and reliable product development where integrity, high quality services, and animal welfare are solid company values. The young driven, divers and dynamic team and the horizontal hierarchical structure assemble the foundation of the friendly and familiar atmosphere present.

  Doctoraatsstudent

  Stamcelonderzoek met focus op praktische toepassingen
  Global Stem Cell Technology NV (GST) is op zoek naar een gemotiveerde doctoraatsstudent die geïnteresseerd is in stamcelonderzoek met als einddoel een op stamcellen gebaseerde therapie te creëren voor de behandeling van katten alsook het behalen van een doctoraatsdiploma.

  Functie

  • Als doctoraatsstudent verricht je literatuuronderzoek rond het gebruik van stamcellen voor de behandeling van katten. Je werkt hiervoor nauw samen met het huidig onderzoeksteam binnen GST en diverse kennisinstellingen.
  • Je schrijft, onder begeleiding, je eigen projectvoorstel uit dat je dan ook zal verdedigen voor een doctoraatscommissie met tot doel een doctoraatsmandaat te behalen.
  • Eveneens denk je na over proefopzetten en schrijf je studieprotocollen uit die je ook helpt uitvoeren.
  • Hierbij werk je zelfstandig, identificeer je mogelijke problemen en lost deze op.
  • Vanzelfsprekend werk je samen met andere onderzoekers uit dit project en ondersteunt ze.
  • Je presenteert je studieresultaten op binnenlandse en buitenlandse conferenties en verwerkt ze in wetenschappelijke artikelen in internationale tijdschriften.

  Profiel

  • Je bent in het bezit van een Master of equivalent in Diergeneeskunde en beschikt bij voorkeur al over een eerste ervaring met katten.
  • Je bezit een FELASA cat. C of gelijkwaardig certificaat of bent bereid om dit binnen een jaar te behalen. Daarbovenop ben je gedreven door resultaten en stel je je flexibel op.
  • Daarnaast heb je ervaring met het werken en verzorgen van (proef)dieren. Je kan zelfstandig werken en je weet zaken goed aan te pakken door je uitstekende probleemoplossende- en analytische vaardigheden.
  • Je vrienden omschrijven je als een doener, iemand met een hands-on mentaliteit die de handen uit de mouwen durft te steken.
  • Verder zijn goede communicatie- en schrijfvaardigheid in het Engels een must.
  • Tot slot is affiniteit met en kennis van statistiek een voordeel, ervaring of kennis van GSM, GLP en GCP is een extra troef.

  Aanbod

  Je komt terecht in een groeiende organisatie in Evergem die deel uitmaakt van een grotere en stabiele laboratoriumgroep. De organisatie kent een familiale sfeer en een vlakke hiërarchische structuur waardoor er snel beslist kan worden en iedereen zeer toegankelijk is. De organisatie biedt leeropportuniteiten en streeft naar een loopbaan op maat van de medewerkers.

  Interesse?

  Herken je jezelf in bovenstaande functie en ben je enthousiast geworden dan ontvangen wij graag je CV (inclusief puntenlijst Ba en Ma) en een motivatiebrief per e-mail op jobs@anacura.com. Ook voor bijkomende informatie kan je steeds contact opnemen.

  Ons Privacybeleid is conform de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (“GDPR”). Meer informatie kan u vinden op http://anacura.com/nl/general/privacy-verklaring


  Laborant stamcelproductie

  met ervaring in celkweek

  Functie

  • Als laborant stamcelproductie werk je in eerste instantie in ons state-of-the-art productielabo. Je bent verantwoordelijk voor het opkweken van de cellen. Aseptisch en nauwkeurig werken is bij het isoleren, cultiveren en afvullen van de cellen van het grootste belang. Bestellen en stockbeheer van grondstoffen en consumables, het reinigen van de clean room en het monitoren van de clean room condities (temperatuur, druk, microbiologische contactplaten en deeltjestellingen) behoren ook tot jouw takenpakket. Dit alles gebeurt volgens good manufacturing practices (GMP), waarbij minutieus en nauwgezet documenteren van je handelingen centraal staat.
  • In tweede instantie ben je betrokken bij de logistieke afdeling en behoort het opmaken en versturen van zendingen tot je taken.
  • Je komt terecht in een hecht en klein team en rapporteert aan het hoofd van productie.

  Profiel

  • Je hebt reeds een eerste praktijkervaring in een celkweeklabo.
  • Je behaalde een bachelor in een wetenschappelijke richting (idealiter FBT).
  • Je bent gemotiveerd om in een steriele omgeving te werken onder GMP condities en kijkt er naar uit om heel nauwgezet jouw taken uit te voeren. Pipetteren kan je als de beste en doe je dan ook graag.
  • Kennis over en praktijkervaring met stamcelkarakterisatie, histologie, ELISA, functionele assays en immunohistochemie zijn een plus.
  • Je bent perfect Nederlandstalig en ook in het Engels kan je vlot lezen en schrijven.

  Wij bieden jou

  de kans deel uit te maken van een groeiende organisatie die deel uitmaakt van een grotere en stabiele laboratoriumgroep. De organisatie kent een familiale sfeer en een vlakke hiërarchische structuur waardoor iedereen zeer toegankelijk is. We ondersteunen onze medewerkers in het realiseren van hun persoonlijke groei, gaan mee op zoek naar hun ambities en talenten, bieden opleidingen aan en uitdagende projecten. 

  Het thema gezondheid vertalen we in een amicale sfeer, groepsdeelnames aan loopevenementen, een maandelijks anacuracafé, een ‘funclub’,…

  Interesse?

  Wij behandelen jouw kandidatuur snel en vertrouwelijk. Voor bijkomende informatie kan je terecht bij Jill Colaers: jobs@anacura.com of +32 9 257 15 07.

  Ons Privacybeleid is conform de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (“GDPR”). Meer informatie kan u vinden op http://anacura.com/nl/general/privacy-verklaring